Mazter anti-trektuig

Mazter anti-trektuig

Als je hond trekt, raden wij het Mazter anti-trektuig aan, omdat de druk niet uitgeoefend wordt op de nek, maar verdeeld over de borstkas van je hond en dat is een stuk minder schadelijk. Het Mazter anti trektuig is door ons zorgvuldig geselecteerd en werd uitvoerig uitgetest.  Als je hond trekt wordt hij op het juiste moment en op de juiste manier gecorrigeerd op een diervriendelijke manier waar hij geen hinder van ondervindt. Hierdoor leert je hond op een positieve manier het trekgedrag af.

Wil je in het bos of op bepaalde plaatsen je hond toch meer vrijheid geven, dan maak je de leiband vast aan de bovenste ring.  Voor extra veiligheid kan je eventueel een tussenstukje aankopen om de halsband en het tuig met mekaar te verbinden.   Zo kan je samen weer genieten van het wandelen.

28,0038,00

SKU niet beschikbaar Categorieën ,
Loading...

Anti trektuig – Mazter.

Wat is een Mazter anti trektuig ?

Het Mazter anti trektuig is een tuig met een horizontale borstband die om de borst van je hond zit. Het anti trektuig is voorzien van een ring vooraan en op de rug. Dit hondentuig wordt geleverd zonder leiband. Voor een optimaal resultaat maak je de leiband vast aan de ring vooraan van het anti trek tuig. Het Mazter anti trektuig is een diervriendelijke oplossing om het trekken aan de leiband te verminderen.

Hoe werkt het Mazter anti trektuig ?

Je maakt je leiband vast aan de voorste ring van de borstband van het Mazter anti trektuig. Als je hond trekt kan hij minder kracht zetten en heb je een betere controle over je hond. Je kan tijdens de wandeling eventueel afwisselen en de leiband ook vastmaken aan de ring op de rug, zo fungeert het Mazter anti trektuig als een gewoon tuig en heeft je hond meer bewegingsvrijheid.

Gebruik : stappenplan

 • Stap 1: Plaats het anti trektuig over de kop van je hond. Zorg daarbij dat het reflecterende handvat met de naam Mazter naar boven wijst.
 • Stap 2: De ring aan de zijkant van het Mazter anti trektuig moet op het schouderblad zitten, tussen het midden en de achterkant van de voorpoot. Je kunt de twee voorste bandjes op de borst van je hond verstellen tot de ringen op de juiste plaats zitten.
 • Stap 3: Verstel de rug- en buikband om het Mazter anti trektuig zo de juiste omvang te geven. Er moet een vlakke hand tussen de rug van je hond en de band van het Mazter anti trektuig passen.
 • Stap 4: Bevestig de musketon van de leiband aan de ring op de borst. Let hierbij op dat de gladde kant van de musketon naar de borst wijst.

Je kan nu gaan wandelen met je “nieuwe” hond. Omdat het anti trektuig je hond corrigeert op het moment dat deze trekt hoef je zelf niets meer te doen. Op deze manier kunnen jullie weer optimaal genieten van de wandeling.

Voor welke honden is het Mazter anti trektuig geschikt ?

Als je hond trekt tijdens het wandelen, raden wij het Mazter anti-trektuig aan, omdat de druk niet uitgeoefend wordt op de nek, maar verdeeld over de borstkas van je hond en dat is een stuk minder schadelijk. Het Mazter anti-trek tuigje is door ons zorgvuldig geselecteerd en uitvoerig uitgetest. Als je hond trekt wordt hij op het juiste moment en op de juiste manier gecorrigeerd op een diervriendelijke manier waar hij geen hinder van ondervindt. Hierdoor leert je hond op een positieve manier het trekgedrag af. Zo kan je samen weer genieten van het wandelen.

Welke maat moet ik kiezen ?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat van het Mazter anti trektuig voor je hond bestelt, is het belangrijk om je hond goed op te meten! Voor het opmeten van de omvang van de borstkas is het belangrijk dat je het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders.

Maat

Extra Small, Small, Small Medium, Medium, Large, Extra Large

Specificaties

Let op: het Mazter anti-trektuig is geen anti-ontsnappingstuig voor angstige windhonden, hiervoor zijn andere tuigjes beter geschikt. Je kan eventueel het Mazter anti trektuig combineren met een tussenstukje dat je aan de halsband vastmaakt voor extra veiligheid. Het Mazter anti-trektuig is extra veilig dankzij de reflecterende handgreep op de rug en vervaardigd uit sterke componenten met meerdere aansluitpunten voor de lijn.

Maatinformatie

Maat S: borstomvang instelbaar van 53-59 cm / voorborst instelbaar 31-33 cm
Maat S/M: borstomvang instelbaar van 71-62 cm / voorborst instelbaar 34-38 cm
Maat M: borstomvang instelbaar van 68-87cm / voorborst instelbaar van 35-40 cm
Maat L: borstomvang instelbaar van 74-98cm / voorborst instelbaar van 42-48 cm

Voor de juiste maat, meet je de voorborst van schouder tot schouder. De borstomvang meet je vanaf het breedste deel van de borst van je hond net achter de voorpoten. Het tuig mag niet te strak zitten, als bovenop een hand tussen kan is het goed. Twijfel je over de maat? Contacteer me gerust en ik help je graag verder.

4 beoordelingen voor Mazter anti-trektuig

 1. Arthur

  Wij zijn zeer tevreden over dit tuig ! We twijfelden over de maat en kregen snel antwoord op onze hulpvraag per email. Wij raden dit tuig en deze webshop aan.

 2. Luk

  Bedankt voor de uitleg en het advies. Zeer goed hondentuig, het verschil tijdens het wandelen is enorm.

 3. Shirley S

  Hi Anita, we are very happy because now we are ‘the mazter’ again during the walks with our dogs. It is fantastic !

 4. Maarten

  Beste Anita, bedankt voor de opvolging – alles naar tevredenheid. De Mazter was ter vervanging van een vorig exemplaar dat ons 5 jaar goed gediend heeft maar intussen versleten was. Nog steeds fan van.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo,

blij om je terug te zien

INLOGGEN

Nieuwe klant ?

maak dan hier je account aan

REGISTREER