Martingale Halsbanden

Kies een categorie

Meer info over Martingale Halsbanden

Wat is een Martingale halsband ?

Een Martingale halsband geeft meer controle over je hond zonder je hond te laten stikken (zoals bij een slipketting) en wordt beschouwd als een kruising tussen een standaard halsband en een sliphalsband.  Zodra je hond aan de riem trekt, zal de lus smaller worden, waardoor de Martingale halsband niet over het hoofd getrokken kan worden.  Vandaar dat de Martingale halsband ook wel halfcorrigerend wordt genoemd en aangeraden wordt door verschillende hondentrainers.

Martingale halsbanden zijn steeds populairder geworden bij vele rassen, zowel vanwege de voordelen als vanwege de beschikbaarheid in een breed scala van breedtes, kleuren en stoffen.

Hoe werkt een Martingale halsband ?

Een Martingale halsband bestaat uit 2 lussen: een grote lus en een kleine lus. De grootste lus van de Martingale halsband wordt over het hoofd van je hond geschoven en de riem wordt aan de D-ring van de kleine lus vastgeklikt.  Zodra je hond trekt, zal de grote lus van de Martingale smaller worden en de halsband strakgetrokken worden, waardoor het voor je hond bijna onmogelijk is om uit de halsband te ontsnappen. Wanneer de Martingale halsband juist is afgesteld, hangt deze losjes om de nek en zal je hond er alleen iets van merken wanneer hij aan de riem trekt.

Martingale meten

Martingale halsbanden worden ook gebruikt bij angstige honden die zich soms in paniek uit een halsband durven wringen. De kans dat je hond uit zijn Martingale halsband ontsnapt tijdens wandelingen is aanzienlijk kleiner dan bij een standaard halsband.

Voor welke honden is de Martingale halsband geschikt ?

Martingale halsbanden zijn oorspronkelijk speciaal ontworpen voor windhonden zoals Greyhounds, Galgo’s, Whippets, Italiaanse windhonden, Borzoi, Saluki etc. Tegenwoordig wordt de Martingale halsband ook voor andere honden gebruikt.  Windhonden hebben een nek die groter is dan hun hoofd waardoor er gevaar bestaat dat een gewone halsband over het hoofd van de hond wordt getrokken. Dit geldt natuurlijk nog steeds, maar ondertussen hebben hondenbezitters van andere rassen de voordelen van de Martingale halsband ook ontdekt !

Sommige honden hebben echt Houdini vaardigheden ! De Martingale halsband is dan DE oplossing. Voor honden die heel erg trekken aan de riem raden wij een anti-trektuig aan i.p.v. de Martingale halsband.

Mag mijn hond de hele dag door een Martingale halsband dragen?

Wij raden af om een Martingale halsband de hele tijd aan te laten bij je hond. Omdat de Martingale strakker zit, kan het verstikkingsgevaar opleveren als het zonder toezicht wordt gedragen.  Als de Martingale halsband blijft haken aan een meubelstuk, een tak, enz., is het zeer waarschijnlijk dat je hond niet in staat zal zijn zichzelf te bevrijden.  Als je je hond toch altijd een halsband wil aandoen, raden we een smallere halsband aan met een gewone gesp die losser zit.  Als de halsband van je hond dan ergens aan blijft haken terwijl er niemand in de buurt is, kan hij of zij zich er normaal gezien gemakkelijker uit bevrijden.

Martingale halsbanden op onze website

In onze webshop verkopen wij katoenen en satijnen Martingale halsbanden.

Onze katoenen Martingale halsbanden worden in Spanje met de hand gemaakt en zijn van kwalitatief hoogwaardig katoen.  De kleine lus van onze Martingale halsbanden heeft een versteviging van geweven polyester waardoor de stof niet kan scheuren zoals bij sommige goedkopere Martingale halsbanden. Onze katoenen Martingale halsbanden zijn bovendien voorzien van een kwalitatieve gesp en D ring in hoogwaardige Zamak metaallegering.  De gesp is gebruiksvriendelijk en kan je gemakkelijk verschuiven zodat je de Martingale halsband gemakkelijk over het hoofd van je windhond krijgt.

Onze handgemaakte Martingale halsbanden zijn verkrijgbaar in veel kleuren en designs. De Martingale voor galgo en greyhound zijn 5cm breed en verstelbaar.

Welke maat van Martingale halsband

Martingale metenEen Martingale halsband heeft geen gesp, daarom moet de omtrek bij de maximaal verstelbare maat groot genoeg zijn om over het breedste deel van het hoofd van je hond te glijden.
Om de juiste maat te kiezen, meet je best het hoofd en de nek van je hond op met een zachte meetlint. Je meet helemaal rond het hoofd op het grootste punt, vlak achter de oren (het smalste deel van de nek) en de nek op de plaats waar de halsband komt te zitten. De grootste maat (van hoofd, achter oren en nek) is de richtlijn om de maat van de Martingale halsband te bepalen.

Je kan eventueel ook (additioneel), de huidige halsband van je hond even nameten. Zorg voor voldoende speling zodat de Maringale halsband niet te strak om de nek zal zitten.

Bij twijfel kan je ons steeds contacteren en helpen wij je graag verder.Martingale