Regenjassen

Kies een categorie

Windhonden jassen

Er zijn verschillende redenen waarom je hond een jas aan zou kunnen krijgen. Eén reden is het gebruik van een hondenjas als modeaccessoire.

Een belangrijkere reden is de functionele reden voor het gebruik van een hondenjas, dus waarbij een hondenjas wordt gebruikt als bescherming tegen regen, wind en kou.

Heeft mijn hond een jas nodig ?

Of je hond een hondenjas nodig heeft hangt af van het vachttype, gewicht, leeftijd en gezondheid.

Vachttype

Honden met een enkelvoudige korte vacht zijn veel gevoeliger voor koude temperaturen en velen van hen hebben een hondenjas nodig bij temperaturen die het vriespunt naderen. Zoals Dobermanns, Boxers, Ridgebacks, Weimaraners, Deense Doggen, …

Honden met korte vacht en zonder ondervacht die ook nog weinig onderhuids vet hebben, zijn het gevoeligst voor koude en genieten al vanaf 10 graden van een jas. Denk aan Italiaanse windhonden, Whippets, Galgo’s, Greyhounds, Podenco, Vizsla, Teckels, … en kruisingen met deze rassen. Windhonden jassen zijn speciaal gemaakt voor de bouw van windhonden en passen mooi aan.

Net zoals wij, is de ene windhond meer een koukleum dan de andere. Kijk dus altijd goed naar je hond, en voel ook aan z’n lichaam. Hou er ook rekening mee dat regen en sneeuw de gevoelstemperatuur voor je hond nog verder kunnen verlagen. Bovendien is het algemeen geweten dat de meeste windhonden als het regent of kou is, niet zonder windhondenjas willen gaan wandelen. Onze windhonden regenjassen zijn hiervoor heel geschikt.

Honden met veel spiermassa en onderhuids vet, maar met een enkelvoudige vacht, zijn individueler in het al dan niet nodig hebben van een jas. Sommigen lijken bestand tegen alles, maar velen blijken toch koukleumen vanaf een bepaalde temperatuur. Dank aan Franse Bulldogs, Engelse Bulldogs, Staffords, …

Nu was ik geneigd te denken dat de meeste langharige honden wel prima beschermd zijn, en misschien komt dat idee ook bij jou op. Maar schijn bedriegt soms, dus hou altijd rekening met de leefomstandigheden, gewicht en leeftijd van je hond !

Gewicht

Honden onder de 10 kg zijn over het algemeen meer vatbaar voor onderkoeling. De koude dringt sneller door tot diep in hun lichaam en ze staan over het algemeen dichter bij de grond, waardoor ze sneller geneigd zijn om af te koelen. Ook honden met ondergewicht of door medische redenen veel gewicht verloren zijn extra gevoelig voor koude en kunnen een hondenjas zeker gebruiken.

Leeftijd

Pups hebben nog een andere vacht dan volwassen honden. Oude en/of zieke honden hebben vaak een vacht van mindere kwaliteit. Hierdoor kunnen ze dus vatbaarder zijn voor kou

Galgito

In onze webshop vind je vooral windhondenjassen. Windhonden hebben geen onderhuidse vetlaag en kunnen zeer snel afkoelen. Hierdoor zijn ze ook gevoeliger voor longontstekingen en is een windhondenjas dus een echte must have. Uiteraard zijn er windhonden die het gevoelsmatig sneller koud of warm hebben.

Onze ras-specifieke windhondenjassen passen bij de unieke lichaamsbouw van de windhond. Het is beslist geen overbodige luxe en je doet je windhond er een groot plezier mee. Met een windhondenjas kan je windhond veilig wandelen, rennen en spelen, zonder dat hij het risico loopt af te koelen.

Door de jaren heen heb ikzelf voor mijn windhonden al een uitgebreide garderobe windhondenjassen. De windhondenjassen waar ik zelf tevreden van ben en die een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben, vind je terug in de webshop. Het is ook leuk om een jas mooi te combineren met een bijhorende martingale halsband. Het windhondenjassen assortiment van Galgito zal geleidelijk aan verder uitgebreid worden.

De echte windhonden koukleumpjes vinden het binnenshuis ook heerlijk om goed ondergestopt te worden. Onze honden fleece dekens zijn hier zeker geschikt voor. In combinatie met een zachte honden donut kan je lieverd na een flinke wandeling heerlijk wegdromen.