Honden Slaapzakken

Kies een categorie
  • 58,00118,00

Honden slaapzak voor iedere hond

Onze hondenslaapzakken zijn geschikt voor zowel grote als kleine honden. De Galgito slaapzakken zijn niet alleen geschikt voor windhonden, maar voor alle honden die het snel koud krijgen of graag ergens onder liggen.

Waarom een honden slaapzak kopen ?

Veel honden vinden een hondenslaapzak heerlijk. Ze kunnen erin wegkruipen als het kouder wordt en het zorgt voor een veilig en warm gevoel.

Honden kunnen het ‘s nachts koud krijgen, er zijn honden die daarom graag onder een deken of in een honden slaapzak slapen. Zelf lig je ’s nachts onder een knus donsdeken, gun daarom je hond hetzelfde comfort met onze honden slaapzak.

Voor welke honden is een honden slaapzak geschikt ?

Net zoals wij, is de ene hond meer een koukleum dan de andere. Kijk dus altijd goed naar je hond Kruipt je hond onder elk dekentje of kussen in huis, dan is warmte belangrijk tijdens de slaap van je hond. Ligt je hond liever op een koelere ondergrond, zoals bijvoorbeeld de vloertegels, dan is warmte niet zo belangrijk.

Honden met een enkelvoudige korte vacht met weinig onderhuids vet zijn gevoeliger voor koude temperaturen. Italiaanse windhonden, Naakthonden, Whippets, Galgo’s, Greyhounds, Podenco, Weimaraners,Vizsla’s, Teckels, … en kruisingen met deze rassen doe je dan ook een groot plezier met een warme honden slaapzak.

Behalve het vachttype is ook grootte van de hond, de leeftijd en het gewicht belangrijk.

Kleine hondjes onder de 10 kg hebben het sneller koud omdat ze een lager vetgehalte hebben. Ook voor kleine rassen zoals een Chihuhua, Maltezer, Yorkshireterriër, Vlinderhondje, Dwergpincher, Teckel en Mopshond, … hebben wij een geschikte honden slaapzak.

Houd ook rekening met senior honden (vanaf acht jaar). Met het ouder worden kan een hond zichzelf mogelijk niet meer zo goed warm houden. Pups hebben nog een andere vacht dan volwassen honden. Voor hen is een honden slaapzak geen overbodige luxe, bovendien geeft de honden slaapzak hen ook een veilig en geborgen gevoel.

Onze honden slaapzakken

In onze webshop vind je verschillende honden slaapzakken, voor kleine en grote honden en in verschillende stoffen en maten.
De fluffy honden slaapzak is steviger gevuld dan andere hondenslaapzakken en daardoor extra warm. Deze honden slaapzak is vooral geschikt voor honden die het echt snel koud krijgen zoals o.a windhonden. De honden slaapzak is van hoge kwaliteit en blijft jaren mooi.

Wat is de juiste maat honden slaapzak voor je hond?

Meet de lengte van je hond op en tel daar enkele centimeters bij op. Ik raad je aan om hier zeker 6 á 7 centimeter bij op te tellen. Uiteindelijk heb je dan inzichtelijk hoe lang de beste hondenslaapzak moet zijn. Als jouw hond het liefst gekruld ligt te slapen, kan je ook prima een kleinere hondenslaapzak kopen.

Het belangrijkste is dat je hond comfortabel kan liggen in de honden slaapzak, dus genoeg ruimte om in te draaien of helemaal languit te liggen.

Hoe je hond aan de hondenslaapzak laten wennen ?

De meeste honden zijn vanaf dag 1 heel blij met hun hondenslaapzak en kruipen er gewoon vanzelf in. Voor sommige honden, bv angstige windhonden, voelt de hondenslaapzak misschien wat onwennig. Laat je hond dan eerst even ruiken aan de hondenslaapzak en deze rustig op eigen tempo zelf verkennen. Je kan je hond ook met een snoepje verleiden om in de hondenslaapzak te gaan liggen.