Muilkorf windhond

Muilkorf windhond

Dit model  plastieken muilkorf is onze persoonlijke favoriet en speciaal gemaakt voor windhonden.

Het plastiek is soepel en er is genoeg ruimte voor je hond om te hijgen, te drinken of zelfs een koekje aan te nemen.  Het muilkorfje weegt niet veel en is comfortabel voor je hond om te dragen.

Wanneer kan een muilkorf handig zijn ?

  • als je windhond tijdens het spelen te enthousiast wordt en andere honden durft te nippen met zijn gebit
  • als je windhond bang is van de dierenarts, zo kan de dierenarts in alle veiligheid je hond onderzoeken
  • voor een veilige eerste kennismaking met andere huisdieren
  • hulpmiddel in de auto als je hond de halsband of leiband kapotbijt
  • tijdens vakantie, op sommige plaatsen is een muilkorf verplicht

Wij raden aan je hond nooit alleen thuis of in de auto te laten met een muilkorf om.

Een muilkorf kan een hulpmiddel zijn in bepaalde situaties, al dan niet tijdelijk.  Gebruik de muilkorf steeds verstandig en met het welzijn van je hond en anderen als doelstelling.

Deze muilkorf is beschikbaar in verschillende maten en enkel in de kleur zwart.

18,00

Uitverkocht

SKU niet beschikbaar Categorieën ,
Loading...

Deze muilkorven zijn niet enkel geschikt voor windhonden maar ook voor andere honden met een spitse snuit zoals Herders, Poedels, Dobermanns, Weimaraners, Vizsla’s en Border Collies.

Sommige honden zijn het muilkorfje meteen gewoon en maken er geen probleem van, anderen moeten er even aan wennen.  Met een beetje oefenen, belonen en geduld komt dit al snel goed.

Je kunt je hond op een speelse manier laten wennen aan de muilkorf door je hond even rustig aan de muilkorf te laten snuffelen en te belonen met een koekje. Als je dit een aantal keren herhaalt, leert je hond de muilkorf te associëren met een lekker koekje.

Ga na een aantal keren een stapje verder en schuif de muilkorf even rustig over je hond zijn snuit zonder vast te maken en geef opnieuw een snoepje en beloon je hond ook uitbundig met blije stem. Nadat je dat een aantal malen hebt gedaan, kan je ook vanaf de buitenkant een koekje door de gaten van de muilkorf geven.

Als dit een aantal malen is gelukt, doe de muilkorf dan dicht met het riempje en geef een koekje door de korf. Herhaal dit regelmatig en je hond zal er geen moeite meer mee hebben om de korf te dragen. Let op: Neem hier de tijd voor en overhaast het niet.

Bij Billy heb ik bovenstaand zelf toegepast en de eerste keer dat hij zijn muilkorfje wat langer nl 3 minuutjes moest ophouden zijn we lekker gaan spelen in de tuin.  Hij was zo blij om lekker te rennen en te spelen dat hij de muilkorf helemaal vergeten was.   Veel succes om je hond te laten wennen aan de muilkorf.  Bij vragen mag je me steeds een mailtje sturen naar info@galgito.be

 

 

Maat

Medium, Large, Extra Large

Maatinformatie

Medium: 18 cm lengte en 25 cm breedte = geschikt voor o.a. whippet, galgo pup, kleine podenco, …
Large: 22 cm lengte en 30 cm breedte = geschikt voor o.a. galgo, saluki, sloughi, …
Extra Large: 22 cm lengte en 34 cm breedte = geschikt voor o.a. greyhound, …

Neuslengte: meet altijd eerst even de afstand van het puntje van de neus tot net achter het oor en kies een muilkorf die eenzelfde of kortere totale lengte heeft (d.m.v. de riempjes kan de muilkorf versteld worden).

Neusomtrek: meet om het uiteinde van de snuit heen en tel hier zo’n 10 centimeter bij op voor voldoende ruimte. Ter controle kun je een flexibele meetlint (of een touwtje) gebruiken om de omtrek van de muilkorf na te bootsen.

Neem bij twijfel een grotere maat, het is beter iets aan de ruime kant dan te klein. Uiteraard kan je ook steeds even advies vragen aan ons via info@galgito.be

Kleur

Zwart, Zilver

1 beoordeling voor Muilkorf windhond

  1. Kristof J

    Top muilkorf, heel soepel en handig. Wij zijn helemaal tevreden en onze hond gelukkig ook.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo,

blij om je terug te zien

INLOGGEN

Nieuwe klant ?

maak dan hier je account aan

REGISTREER